Kalastusretket ovat toistaiseksi ohi. Yöpakkaset ja ajoittainen lumisade estää rannalta kalastuksen. Lisäksi retkeilyä rajoittaa valoisan ajan nopea vähentyminen. Aurinko nousee nyt puoli kymmeneltä ja laskee heti kahden jälkeen. Toisaalta myöskään pilkille ei ole vielä asiaa, sillä päivisin sää menee usein plussan puolelle. Pitää siis keksiä muuta menoa.

Olemme käyneet pari kertaa Saariselällä kylpylässä yksityisuinnilla. Väkeä on näin ennen hiihtokauden alkua vain kourallinen ja hetkittäin saa pulikoida ihan keskenään.

Kävimme katsomassa jääkiekkoa. Kylällä pelataan Lappi-liigan Tunturi-Kiekon kotipelit. Emme tiedä liigan tai joukkueen laadusta sen enempää, mutta seuraamamme TuKiPeKi ottelun kotijoukkue hävisi murskalukemin.

Huomenna lähdemme kaupunkiin, Rovaniemelle. Lähinnä menemme parempia talvirenkaita hakemaan, mutta saattaa matkanvarrelle osua myös Eurokangas ja Marimekko. Lähestyvä joulukin täytyy pitää mielessä kauppoja kierrellessä.

Lisäksi olemme suunnitelleet matkaa keväälle. Nyt on selvillä missä vietämme karkausvuotemme karkauspäivän… ’If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair.’