Haluaisin jakaa hajatelman. Siis jotain sellaista jota on kiva pohdiskella, kun ei ole mitään tähdellisempääkään mietittävää. Olen jostain nähnyt / kuullut / lukenut, että olisi ihmisiä, jotka syövät vain sellaista, mikä haluaa tulla syödyksi. En ole katsonut googlesta mikä tämän ravintosuuntauksen nimi on, mitä sääntöjä siihen kuuluu ja onko se edes todellista, google vaan pilaisi koko huvin.

Mutta siis miettikääpä, vain sellaista, mikä haluaa tulla syödyksi. Marjat ja hedelmät, ne haluavat, että siemenensä leviäisivät syöjän mukana. Vaan entä siemenettömiksi jalostetut lajikkeet, ovatko halunsa yhä samat? Ja onko se siemenetkin sitten pakko syödä, että kunnioittaa omenan tahtoa kokonaan. Mielestäni maito haluaa tulla juoduksi, että ei pidä mennä kysymään siltä lehmältä haluaako se, että maitonsa juo ihminen, vaan kysytään ihan vaan siltä maidolta, kyllä se haluaa. Entä hapatetut maitotaloustuotteet, haluavatko ne bakteerit tulla syödyksi jugurtin ohessa, kenties. Sitten on tietyllä tavalla tahdottomia elintarvikkeita, kivikuntaan kuuluvia kuten suola ja vesi, niillä ei kai voida katsoa olevan haluja.

Edelleenkin sallittujen aineiden valikoima on hyvin rajallinen. Minun hajatteluni mukaan luonnollisesti kuolleita eläimiä, siis haaskoja, saisi syödä, kai ne haluavat tavalla tai toisella palata luonnon kiertokulkuun. Ja toisen ihmisen saisi syödä, jos hän selvästi ilmaisisi tämän olevan tahtonsa. Suurta päänvaivaa on aiheuttanut hunaja, että kun mesi haluaa tulla syödyksi, mutta se hunaja, pitääkö kysyä mehiläisiltä? Hajattelua voi jatkaa loputtomiin.

Haluan jakaa reseptin, jonka olen saanut siskoltani. Kyseessä on maustekakku, joka ei taatusti sovi minkään ruokavalion sääntöihin, paitsi kenties tuohon juuri kertomaani. Tämä kakku selvästikin haluaa tulla syödyksi, ei se muuten olisi niin makea, pehmoinen ja herkullisen tuoksuinen.

k

  • 50 g margariinia
  • 2 munaa
  • 3 dl sokeria
  • 1,5 dl kermamaitoa
  • 4 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl kanelia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu ja jäähdytetty margariini. Sekoita kuivat aineet, ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Paista voidellussa ja leivitetyssä vuoassa, 200 asteessa n. 40 minuuttia. Koristeluun esim. kinuskikastiketta ( tomusokeria sekaan) ja pähkinärouhetta.

Mainokset