Mielensäpahoittaja on Tuomas Kyrön luoma mainio hahmo. Mielensäpahoittaminen on perheessäni hyvin tyypillistä. Mies nimittää minua toisinaan ammattiloukkaantujaksi, vaikkakin mielestäni äitini ja siskoni ovat vielä minuakin parempia ko. hommassa. Toivottavasti eivät pahoita mieltään tästä kirjoituksesta. Valitettavasti luulen, että myös poika on perinyt mielensäpahoittamisen jalon taidon. Eli jos joku kartoittaa mielensäpahoittamiselle altistavaa geeniperimää, niin täällä olisi hyvä perheaineisto tarjolla. Tai voinhan minä sen kartoituksen tehdä itsekin, kunhan joku hoitaa rahoituksen kuntoon.

Niin että, kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun eilen klo. 11.40 menin Ivalon Osuuspankkiin aikomuksenani hankkia käteistä rahaa Amerikan matkaa varten ja hetken uutta ympäristöä ihmeteltyäni totesin, että pankin ainoalla normikassalla nökötti julistus ’Kassapalvelut suljettu klo. 11.30-12.30’. Oli pankissa silti työntekijöitä, varmaan puolentusinaa toimihenkilöä nökötti kopperoissaan pasianssia pelaamassa luultavasti. Eräs tuli sitten tiedustelemaan minulta, millä asialla liikuin. Kerroin, että rahaa olisi saatava, matkaa varten hiukan enemmän käteistä, eikä niin kovin usein kylällä käydä, että viitsisin tulla takaisin kassan aukioloaikaan. Vaan eivät voineet auttaa, muutkin kuulemma osaavat käyttää kassaa, vaan eivät voi kesken päivän toisen kassaan koskea. Ja olivat muka päästäneet sen ainoan kassaimmeisen ruokatauolle jonnekin muualle, eikä häneen saanut millään yhteyttä. Luulen, että oikeasti tämä kyseinen kassapirkko oli viereisessä taukohuoneessa syömässä janssoninkiusausta ja nauramassa partaansa. Lähdin pois tyhjin käsin, mieleni pahoittaneena ja paiskoin ovia.

Toinen asia josta mieleni niin pahoitin on nämä tv:n kokkiohjelmat, jossa innoitetaan ihmisiä kokeilemaan vaikka ja mitä kuten esim. tänään tuorepastan tekoa ihan itse. Että kasa jauhoja pöydälle, muna keskelle ja siitä se syntyy. Ei ihan syntynyt tai ei se ainakaan juuri pastaa muistuttanut, mutta syötiin silti ja hengissä ollaan. Mutta kyllä minä niin mieleni pahoitin…