En tiedä tuliko viikonloppuna liian pilvistä, kääntyikö tuuli väärään suuntaan vai kasvoivatka puiden lehdet liian suuriksi. Internetyhteyden muodostaminen kuitenkin muuttui mahdottomaksi. Kenties syynä on se mikä aina, Sonera.

k

k

Sitä olisin halunnut päivittää, että kävimme siskon kanssa vaelluksella Urho Kekkosen kansallispuistossa. Ihan vain yksi yö oltiin ja päivämatka oli 14 kilometrin luokkaa. Uusi kokemus kuitenkin, sillä en ole koskaan kummemmin vaeltanut. Sisko sen sijaan on, ja muutenkin aikamoisessa kävelykunnossa, lisäksi vielä mieleltään huiputtaja (siis tuntureiden huiputtaja). Niin että piti laittaa siskolle hiukan lisäpainoa, ettei päässyt karkaamaan. Kaunis kesäsää muuttui syyssateeksi juuri kun meidän piti lähteä kiipeämään Kiilopäälle. Näkymät huipulla olivat melko sumunharmaat.

k

k

Matka jatkui yöksi Rautulammelle. Yö oli kylmä ja kovin tuulinen. Seuraavana päivänä patikoimme Rumakurun ja Prospektorin kaivoskämpän kautta Laanilaan. Melkein innostuin hommassa. Matkan varrelle ripotellut autio-/päivätuvat olivat tosi hienoilla paikoilla, siistejä ja viihtyisiä. Reitti oli hyvin merkitty, eikä väkeä ollut liikaa. Jos syksy jonkin moista ruskaa pukkaa, voisi käydä pienellä vaelluksella miehen ja pojan kanssa sitä ihastelemassa…